Call Us +36304673032
Stay connected:

Köpölyöző masszázs ajánlataink

Mire jó a köpölyözés?

A köpölyözés a legősibb fascia lazító technika. A fascia feladata a test burkolása a forma biztosítása és fenntartása valamint változtatása.

A struktúrák egymáson elcsúszásának biztosítása valamint a folyadékok áramlási helyszínének biztosítása a vér és nyirok útján. Továbbá a fascia az immunfunkciók helyszíne tehát ha egészséges a fascia akkor jó a test immunállapota ami hosszabb és minőségibb életet eredményez.

A fascia hozzájárul a sejtek tápanyaggal való ellátásához. Nem egészséges a fascia akkor a sejtek nem kapnak megfelelő tápanyagot az anyagcsere végtermékek pangnak fáradtabbnak fogjuk érezni a testünket romlani fog az életminőségünk hosszú távon.

Ilyenkor beszélhetünk izomcsomók kialakulásáról, ekkor csökken az izom erőnk funkcionálisan romlik a test teljesítő képessége. Ezt a 21. század legújabb orvostudományi felfedezése igazolja.

Dr. Jean-Claude Guimberteau francia kéz sebész fedezte fel a fasciát egy új boncolási eljárás során. Szóval köpölyözés az egy un. vákuum terápia. Tűz vagy pumpa segítségével lecsökkentjük a nyomást a köpölyben, ami felhúzza a bőrt. Ezáltal a vákuum segítségével a bőr fent rögzül.

A bőr alatt található izmokat mozgásba hozzuk, ennek hatására az izom rétegek szétválnak egymástól. Jobb keringés alakul ki a köpölyözött területen.

Az izmok fellazítása, miatt javulni fog a mozgásfunkciója az adott végtagnak. Gyorsítja a kezelt terület regenerációját azáltal, hogy friss vér érkezik az adott területre, amely oxigént és tápanyagot hoz a sejteknek és a lerakódott salakanyagokat pedig elvezeti az adott területről. 400%-os pozitív hatást gyakorol sejt szinten az adott területen. Nagyon intenzív pozitív stimuláló hatása van.

Nyugat-Európában műtét után hegkezelésre használják. Fontos a rehabilitáció során nagyon. Kezeletlen heg nőknél császármetszés kezeletlen heg láb vizesedéshez vezethet mert nem tud a nyirok elvezetődni.

Köpöly terápia és a köpöly használatának rövid története

A köpöly terápia az emberiség történetével egyidős. Az első köpölyöket állat szarvakból készítették ezek segítségével szívták ki a toxinokat mérgeket az adott területről.

Az állati szarvakat a bambusz köpölyök váltották fel, melyeket előszeretettel alkalmaztak úgy, hogy forró vízbe amiben a bambusz köpölyöket hevítették fel ott gyógynövényeket áztattak be, hogy a kezelés hatásfokát erősítsék a bőrön keresztül beszívódó gyógyító növények főzetével.

Aztán, ha nagyobb léptékben ugrunk az időben akkor a bambuszköpölyöket az üvegköpölyök váltották fel, majd a műanyag megjelenésének köszönhetően elérhetővé váltak a szilikon köpölyök és a manapság legmodernebb edzett műanyagból készült köpölyök melyeknek a tetején egy kis szelep található, ahol pumpával a kezelő szabályozza a vákuum erejét. Leggyorsabb leghatékonyabb és legbiztonságosabbak.

Az első írásos feljegyzések Kr. e. 1500 körül egyiptomi kőtáblákon maradtak fenn. Kínában pedig a Kr. e. 381-341 Ge Hong alkimista és természetgyógyász jegyezte le a köpölyözésnek a gyakorlati alkalmazását. Forrásokból tudjuk azt is, hogy a modern orvostudomány atyja Hippokratész előszeretettel használta a köpölyözést és népszerűsítette is.

Az arab világban a köpölyözést hijamanak nevezte. Ezt a kezelést minden esetben tűszúrások előzték meg és azután helyezték fel az adott területre a köpölyöket így vért csapoltak le az adott területről. Tehát megkülönbözethetünk, száraz és nedves köpölyözést. Az utóbbi az, amely során vért csapolnak le. A késő középkor során, ahogy terjedt az antik kultúra úgy terjedt a köpölyözés is. A 18. században a köpölyözést lázra, megfázásra, tüdőbetegségek kezelésére is használták.

Aztán a 19. század végére paradigmaváltás következett be az orvostudományba. Megjelentek a gyógyszerek a test kívülről történő kezelését felváltotta a belülről történő kezelés. Tehát a gyógyszeres kezeléseket támogatók elkezdték a köpöly terápiát száműzni a sáfárkodás sarlatánkodás kategóriába.

Érdekes történelmi tény hogy az 1950-es években Kína és a Szovjetunió között kölcsönös megállapodás jött létre, ezért, hogy a köpölyözés korházi szintű alkalmazása meginduljon az egészségügyben. Kínában napjainkban is alkalmazzák a modern kórházi kezelések kiegészítésére.

Láthatjuk, hogy a köpölyözés egyidős az emberiséggel és a népszerűsége ugyan néha az újfajta kezelési eljárásoknak köszönhetően kicsit megfakult, de teljesen háttérbe szorítani ignorálni nem tudták.

Nyugat Európában a gyógyszeres kezelések elterjedésével egyidőben a köpölyözés fokozatosan kezdett háttérbe szorulni. 2004-ben aztán újra felbukkant Amerikában.

A New York-i celebek film fesztiválokon jelentek meg kihívó köpöly nyomokkal a testükön. Tehát így kezdett újrafokozatosan populárisabbá válni. Az áttörést a 2016 Rio-i Olimpián Michael Phelps úszó testét borították köpöly nyomok okozták.

A verhetetlen úszó legenda és a feltünő köpöly nyomok mindenkit ámultaba ejtettek. Aztán Serena Williams tenisz csillag is beállt a köpöly terápiát népszerűsítő élsportolók táborába. Már már egyetlen élsportoló sem nélkülözheti felkészülésének eszköztárából a köpöly terápiát és a kinesio tape kezelést.

Mik a köpölyöző masszázs előnyei?

A köpölyöző masszázs előnye az, hogy széles körben alkalmazható. Amíg a köpölyök a test egyik részén fent vannak, addig máshol lehet masszírozni.

Ezzel a masszőr munkája nagyban meggyorsítható és sokkal hatékonyabbá tehető. Nagyon intenzív és gyors hatást fejt ki. Szakképzett gyógymasszőr számára a kezelést igen egyszerű és biztonságos végre hajtani.

A köpöly eszközök fejlődésének köszönhetően nagyon biztonságos a kezelést, hiszen már nem kell a páciens hátán egyik kézzel az üvegköpölyt fogva a másikkal meg a tűzzel hadonászni, hogy vákuumot hozzunk létre.

A Dél Koreai gyártmányú köpöly készletekben mér minden egyes edzett műanyag köpöly szeleppel van ellátva, ezekben a vákuum erejét egy pumpa segítségével tudjuk szabályozni.

A köpölyözés hatása feketén-fehéren

A köpölyözés területén helyi vérbőség alakul ki. Ez úgy történik hogy a test távolabbi pontjairól a köpölyözés helyére áramlik a vér. Ilyenkor tehát a távolabbi területeken vérhiány alakul ki.

Erre a szervezet úgy reagál mintha valahol nagy vérveszteség volna.

Elkezdi erőteljesen termelni az új vért, mozgósítja a szervezet vérellátásának a felelőseit. Csökken az erekben a belső nyomás, az erek külső falára, így a testnedvek tudnak nagyobb nyomást gyakorolni, ami a vér PH-ját egyensúlyi irányba tereli. Az erekre ható külső nyomás növekedése a sejtekben pozitív reakciót idéz elő. Lokálisan 400%-os anyagcsere serkentés következik be.

A köpölyözés ideje alatt a bőrfelületen nagymértékű vérbőség alakul ki. A vérbő sejtek igen alkalmasak a hatóanyagfelvételre és gyors továbbításra. A bőrbe robbanásszerűen akkor jutnak a hatóanyagok, amikor a vákuum megszűnik. Ezt láthattuk a bambusz köpölyöknél, amikor a köpölyözés történetét tárgyaltam.

Így csinálom a  köpölyözést Budapesten

A páciens a kezelendő területtől függően fekszik a masszázs ágyon. Az adott területre simító fogásokkal masszázsolajat viszünk fel.

Ezután szilikon köpöllyel 30-szor oda vissza átmasszírozzuk a kezelendő területet. Majd ha ezzel végeztünk felhelyezzük a köpölyöket.

Ezt a köpölyözési technikát “stationery” vagy álló köpölyözésnek hívjuk. A páciens a felhelyezett köpölyökkel relaxál amíg e kezelés ideje (5-15perc) le nem tellik.

10 alkalmas kezelésben érdemes gondolkodni, mert a kezelések időtartamát fokozatosan tudjuk növelni 5 percről 15 percig.

Az idő letelte után levesszük a köpölyöket, majd az esetlegesen megjelenő lila foltokat újra körbe rakjuk köpölyökkel és várunk addig ameddig le telik az idő.

A kezelés után a kezelt bőr felületet testápoló krémmel bekenjük mert, erős viszketés léphet fel az intenzív kezelés következtében. Amennyiben nagyon sok lila folt marad használhatunk Kinesio tape polip technikát, hogy az adott terület regenerációját fokozzuk.

A kezelés a bőrön hátramaradó lila foltok függvényétől ismételhető. Abban az esetben ha mély lila folt marad, akkor megvárjuk míg teljesen eltűnik a folt ez egyéntől függően 5-7 nap lehet. Ekkor tudjuk ismételni a kezelést. Enyhébb folt esetén 3-5 nap múlva ismételhető a kezelés. Amennyiben nem maradt folt, akkor 24 óra múlva lehet a következő kezelés. Ez általában élsportolók esetében szokott releváns lenni.

A köpölyözés időtartama

A köpölyözés időtartalma 5 és 15 perc között változik. Az időt fokozatosan növeljük ezért minimum 10 kezelés igénybevétele javasolt. Az idő lejárta után a fentebb említett módon újra felhelyezzük a köpölyöket. Az első kezelés pácienstől függően 20-45 perc között változhat.

Mit kell tenni köpölyözés után?

Köpölyözés után semmi egyébb speciális teendőd nincsen. Lefekvés előtt ajánlott bekrémezni testápolóval a kezelt területet az esetlegesen fellépő bőrviszketés elkerülése érdekében.

Nyugodtan lehet edzésre menni utána vagy jógát gyakorolni. Ebben az esetben fogod meglátni és megtapasztalni azt, hogy mennyire pozitívan hat a teljesítményedre.

Meddig maradnak meg a hátköpölyözés nyomai?

A hátköpölyözés nyomai 5-7 napon belül eltűnnek. Nem kell aggódni a lila foltok miatt, ezek nem sérülések. Nem szabad összekeverni azokkal a lila foltokkal amelyek esések, zúzódások után maradnak.

A köpöly terápia után fennmaradó lila foltok nem ilyen belső sérülésekre utaló jelek. Hat különböző köpölyözés után fenmaradó foltot tudunk megkülönböztetni, ezek mind jelek a kezelést végző számára, a páciens egészségügy állapotával kapcsolatban.

A leggyakoribb lila folt letapadásokat jelent az adott területen, ahol a sejtek az anyagcsere végtermék folyadékukban fulladoznak. Nem egészséges a fascia az adott területen a sejtek segítségért kiáltanak, hogy valaki végre foglalkozzon már velük.

Ez a csúsztatott köpölyözés lényege

A “stationary” avagy álló köpölyözéssel szemben megkülönböztetünk csúsztató köpölyözést. Ami őszintén megvallva a kedvencem. Egyéntől eltérően ez fájdalmasabb lehet(na nem ezért a kedvencem ) itt is mint mindenhol a kezelések során ügyelni kell a fokozatosság elvére.

Időt kell adni a páciensnek, hogy felkészüljön a kezelésre és megbarátkozzon azzal, hogy milyen érzés lesz a kezelés. Csúsztatott köpölyözésről már fentebb beszéltem, amikor az álló köpölyözés menetét írtam le.

Itt a kezelendő területre simító fogásokkal olajat viszünk fel majd vákuum segítségével a szilikon köpölyt felhelyezzük az adott területre. Az izmok lefutásával megegyező irányba kezdjük a masszázst, majd azokon a területeken, ahol izomcsomókat érzékelünk ott az izmok lefutásával ellentétese is mozgásra bírjuk az adott területen letapadt izmot.

Ezt addig ismételjük ameddig a bőrön bőrpír nem keletkezik, majd folytatjuk a kezelést lazító fogásokkal. A csúsztató köpölyözést továbbá tudjuk úgy alkalmazni, hogy az adott izmot feszített állapotba hozzuk és rátesszük a köpölyt, majd pedig az izülettel megegyező mozgással kimozgatjuk a végtagot.

Milyen eredményeket lehet elérni alakformáló köpölyözéssel?

A 20 éven felüli nők 80% -a küzd cellulit problémákkal a világon.

Kialakulása testsúlytól függetlenül bárkinél kialakulhat. A cellulit jellegzetes tünete a bőr alatti kötőszövetben felhalmozódott és ott elraktározott zsír miatt alakul ki. A comb, fenék és a hastájék a legproblémásabb területek. Alakformáló köpölyözéssel látványos hatást tudunk elérni a narancsbőrös területek eltüntetésére.

Az alakformáló köpölyözés vagy cellulit masszázs hatására a felhalmozódott nyirok, salakanyaggal együtt a nyirokcsomókon keresztül a véráramba jut és kiürül, így tisztítja meg a zsírsejteket a méreganyaguktól. Az alakformáló köpölyözés meggyorsítja az anyagcsere folyamatokat a vérkeringést. Speciális krémekkel ez a hatás tovább fokozható.

A köpölyözés derékfájás esetén is hatásos?

A köpölyözés derékfájás esetén arra kell oda figyelni, hogy mennyire akut a fájdalom. Nagyon friss fájdalom esetén érdemes kímélni a fájós derekat és jegelni.

A fájdalmak valamelyes enyhülését követően felkeresni egy gyógymasszőrt. A köpölyözés mélyre hatolva fejti ki hatását az adott területen.

Derékfájás esetén mindenképpen javasolnám kinesio tape felragasztását a kezelés végén. Hosszabb ideje fennálló fájdalom esetén mindenképpen egy kombináltabb csomagot javasolnék, ahol több idő van a probléma okának a feltárására.

Köpölyözés vállra

Köpöly terápiát vállra is lehet alkalmazni. Általánosságban elmondható az, hogy az esetek 98% senki nem figyel oda a vállaira. Aztán mikor megjelenik a fájdalom, akkor kapkodva próbálunk segítségért fordulni, vagy makacsul beveszünk egy fájdalom csillapítót és ignoráljuk a testünk jelzését.

Érdemes a vállaink állapotára fokozott figyelmet szentelni, mert ha hiszik ha nem sokkal egyszerűbb karban tartani, mint megjavítani. Általában megerőltetésből eredő izomcsomók korlátozzák a vállunk mozgás tartományát, amit persze azáltal, hogy nem végzünk nyújtó gyakorlatokat tovább rontunk.

Erre kínál megoldást a köpöly terápia, már egy kezeléssel vissza adjuk a váll beszűkült mozgástartományát illetve 10 kezelés alkalmával teljesen tünetmentessé varázsoljuk a vállat.

Az igazság a köpölyözés mellékhatásairól

A köpölyözés mellékhatása csak is pozitív lehet, ha elkerüljük alkalmazását azokban az esetekben amikor a köpölyözés kontraindikált:
Sérült, gyulladt, égett bőr .

Anyajegy, ami akár le is szakadhatna. Idős páciensek “pergamenbőre”. Trómbózis – ( régebbi trombózis megélt ember köpölyözhető, de helyileg tilos). Akut fájó vénatágulat, vénagyulladás. Heg varrat szedés után 8-10 hétig lokál, de kissé távolabb, óvatosan azonnal lehet, illetve ha a heg maga fáj, akkor helyileg nem.

Kismama pocak terhesség teljes ideje alatt tilos, derék csak az első triszemeszterben. Jóindulatú tumoros ember köpölyözhető, de a tumor nem (pl. Lipóma). Áttétes daganatos pácienst nem.

A köpölyözés gyakorisága

A köpölyözés után maradó foltok függvényében tudjuk alkalmazni a következő kezelést. Mindig megvárjuk amíg a lila foltok eltűnnek, majd csak azután kezdjük meg az új köpölyözést.

Abban az esetben, ha már nem maradnak lila foltok 24 óra elteltével újra ismételhető a kezelés. Ezt élsportolóknak javaslom edzés előtt vagy edzés után.

Itt a kezelést a cél határozza meg hogy regenerálódni szeretnénk egy kemény edzés után vagy pedig felkészülni, hogy képesek legyünk egy kemény edzést végig csinálni.

Gyakori kérdések

Mennyire fáj a köpölyözés?

Mivel minden ember más fájdalom küszöbbel rendelkezik ezért eltérő a köpölyözés megítélése. Mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy figyeljen a légzésére belégzés orron át egy-két-három-négy aztán kilégzés az orron át egy-két-három-négy ha másfél két perc után nem enyhül a fájdalom, akkor jelezni kell a gyógymasszőrnek, aki a kis szelepek segítségével csökkenteni tudja a vákuum mértékét úgy, hogy a páciensnek ne okozzon kellemetlen fájdalmat. Általánosságban elmondható az, hogy a fájdalom másfél perc után elkezd enyhülni majd eltűnni és onnantól a páciens átadhatja magát a relaxációnak.Mint mindent ezt a kezelést is meg kell szokni van akinek egyáltalán nem jön be nekem személy szerint a kedvencem én napi szintem alkalmazom magamon, hogy a munka minőségem minden páciensemnél 110% legyen.

Étkezés köpölyözés előtt?

Azt javaslom, hogy mint masszázs előtt köpölyözés előtt se fogyasszon a páciens szilárd ételt illetve koffeines vagy alkoholos italt.

Lehet csak köpölyözés masszázs nélkül?

Természetesen van rá lehetőség, hogy csak köpölyözést csináljunk. Én személy szerint nagyon szeretem. Gyors és nagyon hatékony kezelés. Érdemes figyelemben tartani, hogy két három hetente egy 20-30 perces köpöly kezelés nem éri el azt a hatást mint a 2-3 naponta alkalmazott kezelés.

 

Összefoglalás

Összességében a köpölyöző masszázs, mint megismertük egy több ezeréves kezelési technika ami napjainkban is megállja a helyét. Hiszen egyre többen fordulnak az alternatív gyógyászat irányába és fordulnak el a gyógyszerektől.

Köpölyöző masszázs elengedhetetlen társa a mozgás. Ajánlott tehát valamilyen fajta nyújtógyakorlatokat végezni. Várom egy masszázs- köpölyözés budaspesti kombóra!

Csak Köpölyözés:

8000 Ft ebben bent van esetleges kinesio tape ragsztás

Csúsztató Köpölyözés masszázs

60 perc 10. 000 Ft / alkalom 60 perces 5 alkalmas bérlet 50.000 Ft
90 perc 15.000 Ft / alkalom 90 perces 5 alkalmas bérlet 75. 000 Ft
120 perc 20000 Ft / alkalom 120 perces 5 alkalmas bérlet 100. 000 Ft

Ebből választhat

ezüst
60 perces Csúsztató Köpölyözés masszázs
Ft1000060perc

Így olcsóbb:

60 perces 5 alkalmas bérlet 50.000 Ft

 

arany
1,5 frissítő masszázs
Ft150001,5 óra

Bérlettel olcsóbb:

90 perces 5 alkalmas bérlet 75. 000 Ft

 

test

VIP
2 órás Csúsztató Köpölyözés masszázs
Ft200002 óra

Így jársz jól

120 perces 5 alkalmas bérlet 100. 000 Ft