Call Us +36304673032
Stay connected:

Izomlazító masszázs ajánlataink

Az izomlazító masszázs a svédmasszázshoz hasonló, ám annak egy sokkal erőteljesebb, intenzívebb, a mélyizomzatra ható változata. A sporttevékenységek előtti masszázs lényege, hogy a letapadt, merev, izmokat felszabadítsa, ezáltal jobban terhelhetőbbek lesznek. A végtagok beszűkült mozgástartománya jelentősen javul. Az egyén teljesítménye jelentősen növelhető.

Mikor van szükségünk lazító masszázsra?

 

Lazító masszázsra onnan tudod, hogy szükséged van, ha pl a lapockád között állandó fájdalmat érzel. Akkor ha, a lábaidat kis távolság megtétele után már fáradtnak érzed. Amikor a kezedet nehezen emeled fel a fejed fölé.

 

Amikor reggel ülsz az autódban és vársz a dugóba a vállaid és a nyakad már fájnak. Ez a néhány felsorolás tipikus példája azoknak, amik velünk hétköznapi emberekkel megtörténik. Bármilyen munkánkból adódó fizikai tevékenység okozhat egy adott végtagunkon fáradságot “ túledzettséghez” hasonló állapotot, amikor elengedhetetlen a lazító masszázs.

 

AZ IZOMLAZÍTÓ MASSZÁZS MENETE

 

Az izomlazító masszázs menetét meghatározza az, hogy a páciens 60 perces, 90 perces vagy 120 perces masszázst választott. A 60 perces masszázst annak szoktam javasolni, aki adott problémával érkezik pl nyak és vállöv kezelését szeretné. Esetleg nem tudja a nyakát valamelyik irányba elfordítani, mert meghúzódott.

 

A 60 perces kezelés elegendő idő arra, hogy egy adott problémát megoldjunk. Komplexebb kezelések már több időt igényelnek. 90 perces kezelés esetén a talpak kivételével már az egész testet át lehet masszírozni. 120 perces masszázs alatt pedig a talpaktól kezdve az egész test masszázs kezelést végezzük el. A svédmasszázs menetével megegyezően simító fogásokkal felvisszük a vivő anyagot a páciens hátára.

 

Előkészítjük az izomzatot simító és dörzsölő fogásokkal, hogy az olaj jórészt beszívódjon a bőrbe. Ezután erős, gyúrófogásokkal lazítjuk ki a jellemzően vállban, deréktájon, háton jelentkező izomcsomókat. Teljes testkezelés során ezekre a gócpontokra nagyobb figyelmet fordítunk, a kezelés itt hangsúlyosabb. A kezelés végén speciális gyulladáscsökkentő krémet alkalmazunk a folyamat segítésére. A kezelést köpölyözéssel még hatékonyabbá tudjuk tenni.

 

FÁJDALMASAK-E A LAZÍTÓ MASSZÁZS FOGÁSOK

 

Természetesen itt is mint minden masszázs során a lazító masszázs fogások fokozatosan épülnek fel. Ezért nem kell aggódni a fájdalmak miatt. A masszőr és a páciens folyamatosan kommunikál egymással, hogy megfelelőek e a masszőr által alkalmazott lazító masszázs fogások, se nem túl erősek se nem túl gyengék. Az izmok kb 15-20 perc masszázs után kezdenek el engedni, lazulni.

 

Egy profi masszőr érzi a határokat, azt hogy melyik lazító masszázs fogásokkal tud a páciens számára a legmegfelelőbb kezelést nyújtani. Mivel különbözőek vagyunk ezért természetesen előfordulhat az, hogy valaki sokkal érzékenyebben reagál a kezelésre.

 

Ebben az esetben hangsúlyozni szeretném, hogy a páciens nyugodtan szóljon a masszőrnek, hogy ezek a lazító masszázs fogások túl erősek. Természetesen, ha valaki 10 éve nem járt masszőrnél és nem fordított hangsúlyt az izomzatának a megfelelő karbantartására, akkor felelőtlenség azt gondolni, hogy egy alkalom alatt csoda történik.

 

Garantáltan sokkal, jobban fogja érezni magát a páciens, hiszen a lazító masszázs fogások erre vannak kitalálva. Én a masszázsaimra mind 100% elégedettségi garanciát biztosítok, ha nem elégedett a masszázssal a páciensem, akkor vissza térítem az árát.

 

HASZNÁLUNK-E IZOMLAZÍTÓ MASSZÁZSOLAJAT ÉS MASSZÁZSKRÉMET?

 

Természetesen ilyenkor olyan vivőanyagot használunk, amely tartalmaz izomlazító anyagot. A legalapvetőbb a szőlőmagos masszázsolaj, amely az egyik legtermészetesebb és a legkisebb százalékban okoz allergiás reakciót a bőrön. Adhatunk hozzá levendula illó olajat, mely kiváló izomlazító tulajdonságokkal rendelkezik.

 

Egyéntől függően pl sportolók esetében már sokkal erősebb hatású izomlazító krémeket érdemes használni. Érdemes a masszázs után 2-3 három napig még izomlazító krémmel kezelni azokat a területeket a testen, ahol izomláz szerű érzés van.

 

AZ IZOMLAZÍTÓ MASSZÁZS ÁRA

 

  • 60 perc 15. 000 Ft / alkalom 60 perces 5 alkalmas bérlet 60.000 Ft
  • 90 perc 22.500 Ft / alkalom 90 perces 5 alkalmas bérlet 90. 000 Ft
  • 120 perc 30.000 Ft / alkalom 120 perces 5 alkalmas bérlet 120. 000 Ft

 

ÖSSZEFOGLALÁS

 

Az izomlazító masszázs az izomcsomók kioldására koncentrál. A kioldott izomcsomók hatására megindul az elakadt nyirokkeringés, távoznak a felgyülemlett salakanyagok ezáltal tisztul a szervezet, a sejtekhez oxigén jut el és a vérkeringés a salakanyagok elszállításában részt vesz. A kezelés végére csökkennek a fájdalmak, ami egy általános közérzet javuláshoz vezet.

Mire jó az izom lazító masszáz?

Az izom lazító masszázs a görcsös, merev, fesz izmokat lazítja, melyek problémát okoznak a test egészséges izom egyensúlyában. Ezalatt értem, azt ha fizikai munkát végez valaki akkor az izomzata, rááll arra hogy a test most fizikai munkát végez ezáltal a mély izmok a háton feszesség vállnak, hogy a testet védjék a nehéz terheléssel szemben. Ez egy részről, jó hogy biztonságot ad a fizikai munka során, de abból a szempontból rossz, hogy kényelmetlenséget és fájdalmat okoz a munka elvégzése során.

Minden esetben hasznos az izom lazító masszázs?

Komoly csigolyák között fellépő instabilitás esetén semmiképpen sem szabad az ott lévő izmokat kilazítani, mivel az adott szakaszon komoly problémákat okozna.

Honnan tudom azt, hogy instabilitás van a csigolyáim között?

Mindenképpen orvoshoz kell menni és képalkotó vizsgálatot kell kérni.

Ebből választhat

ezüst
50 perces frissítő masszázs
Ft150001,5 óra
Az 60 perces kezelés ára 15.000
arany
1,5 izomlazító masszázs
Ft225001,5 óra

1,5 óra 18.000 test

VIP
2 órás izomlazító masszázs
Ft300002 óra

2 óra 30000